Werkwijze

Hoe kan ik je boeken?

Gewoon persoonlijk via de telefoon of e-mail dan kan je jouw wensen, vragen etc stellen. Daarna ontvang je per e-mail een bevestiging waarin de gemaakte afspraken (tijd, plaats, prijs etc..) in staan vermeld. Zo is er duidelijkheid en wordt je niet voor verrassingen gesteld.

 

Wanneer kunnen we je bereiken?

Ik ben zeven dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar. Meestal reageer ik binnen enkele uren terug op e-mail.

Hoe wordt er betaald?

Het overeengekomen bedrag wordt vooraf overgemaakt per bank tenzij anders overeengekomen. Bij contante betaling, direct na het optreden.
Meestal een week voor het optreden ontvang je een factuur per e-mail of desgewenst per post. De geoffreerde bedragen zijn inclusief 6% btw,  en er worden geen reiskosten berekend of extra bedragen voor geluid.

Hoe lang is de speeltijd?

Per uur speel ik gemiddeld 45 minuten . Maar dit ligt niet vast, want soms speel ik langer of er is een speech of een stukje en dan kan ik dan even pauzeren. Het komt soms wel eens voor dat ik anderhalf uur achter elkaar doorspeel en dan pas even pauzeer.
Maar de speel sets en pauzes worden meestal goed afgestemd op het feest!

Ik weet nog niet hoe lang het feest duurt? Hoe bepaal ik nu de speelduur?

Soms ligt het eindtijd van het feest niet vast, dat kan. Als dat gebeurt houd ik daar rekening mee en dan wordt er een principe bedrag afgesproken en kan men op het feest nog bijboeken.

Wordt het geluid niet te hard?

Tijdens een akoestisch optreden voor kleine groepen en intieme luisterconcerten blijft de muziek altijd op een klantvriendelijk geluidsniveau. Voor grotere gezelschappen en op een feest maak ik gebruik van professionele geluidsapparatuur.  Het volume van de muziek wordt altijd subtiel afgesteld op de aard van de omgeving. De muziek staat voor jou en jouw gasten dus altijd op een prettig geluidssterkte. Tijdens de optredens kunt je dus gewoon gezellig met elkaar blijven praten, terwijl lekker dansen ook prima kan. Indien nodig heb ik ook altijd eigen licht bij mij.

Waar treed je het meest op in Nederland?

Ik speel overal in Nederland en vanuit de standplaats Emmen in Drenthe, rij ik zo overal heen, afstand is geen probleem.

Wat is er nodig voor het optreden?

Een droge plek. Op een tuinfeest bijvoorbeeld is een afdak voor mij en de apparatuur nodig. Dit kan een luifel zijn of een partytent
Een geaard stopcontact (220 volt).

Iets te drinken zou fijn zijn.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

De apparatuur die ik gebruik is niet mega groot en kan flexibel ingezet worden. Een ruimte van 2 meter bij 2 meter is in principe voldoende. Dit is erg handig voor optredens in kleine ruimtes.

Wat gebeurt er als je onverwachts verhinderd bent?

Mocht in een zeldzaam geval deze situatie zich voordoen dan heb ik een netwerk van professionele collega’s die desgewenst ingeschakeld kunnen worden ter vervanging.

Wat voor garantie is er dat het optreden op ons feest een succes wordt?

Ik treed ca 100 keer per jaar op en sta garant voor een geslaagde muzikale invulling van jouw feest of evenement.
Dit begint bij het maken van goeie afspraken en ik houd er van ruimschoots op tijd te zijn voor het optreden om alles in gereedheid te brengen. Tijdens het feest moet de muziek in dienst staan van het feest en de gasten en niet andersom. Na het optreden wordt alles weer netjes opgeruimd.

Mocht het ondanks alles gebeuren dat een klant, om wat voor reden dan ook, toch niet tevreden is over een optreden, dan heeft deze zonder meer recht op volledige terugbetaling van het betaalde bedrag. (Dit is mij gelukkig nog nooit overkomen)

De ervaring leert dat uit een optreden meestal een nieuwe boeking voortvloeit en er vaak sprake is van een weerzien.

Speel je ons lievelingslied?

Het kan vóórkomen dat net dat lievelingslied dat je graag op jouw feest wilt horen, niet op het repertoire staat.
Maar ik zou graag het liedje willen proberen in te studeren speciaal voor het feest. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Begeleid je ook “stukjes”?

Ja dat doe ik graag, als er geen begeleiding is speel ik mee. Ik heb altijd extra microfoons bij me  die gratis gebruikt kunnen worden tevens heb ik altijd een cdspeler met usb ingang mee.

Beschik je over een VAR?

Ja, ik ben in het bezit van een VAR. Als ik word ingehuurd via een bedrijf, wordt een kopie hiervan opgestuurd. Ik sta ingeschreven onder de bedrijfsnaam De Muzikant Folk en Entertainment bij de Kamer van Koophandel. Nr. 04075965.