Over mezelf

Mijn naam is Edgar Smit en op deze pagina lees je iets over mijn achtergrond en hoe ik er toe gekomen ben om Troubadour te worden.

Ik ben opgegroeid in Haarlem in een gezin met een oudere zus. Op school had ik al veel te maken met theater en muziek, waar ik al vanaf jong graag mee bezig was. Op mijn 16e verhuisde ik naar Terschelling, waar ik van Hessel mijn eerste echte troubadoursliedjes leerde. Op Terschelling oefende ik vele beroepen uit en was ik in mijn vrije tijd bezig met Strandjutten en richtte ik mijn eerste bandje op met 2 vrienden. Na een aantal mooie jaren met de Ierse folkband, diverse optredens en 2 cd’s later was ik toe aan wat nieuws.

Na dat ik inmiddels getrouwd was en we twee prachtige kinderen kregen, werd ik geconfronteerd met het feit dat ik altijd wel werkte, maar eigenlijk niets mij passie gaf. Dat gaf muziek maken en optreden voor mensen wel. In 2005 waagde ik de sprong en begon ik mij toe te leggen op muziek en ook daarmee mijn inkomen te verdienen met mijn eigen bedrijf. Al doende leert men en ik merkte dat ik het talent had om mensen te vermaken met mijn optredens. Inmiddels ook met het kindertheater Jutter en Kok en tijdens mijn werk als entertainer bij Center Parcs.

Inmiddels woonachtig in Emmen, treed ik op als troubadour en ik vind dat een cadeau, dat ik dat mag doen. Mensen entertainen jong en oud, dat is waar mijn passie ligt. Daarnaast ben ik fulltime papa/ echtgenoot en treed ik samen met mijn vriend Gerard de Haan nog op met het interactieve kindertheater Jutter en Kok en als duo Niet Geoefend meer info over mijn cd Eigen Koers vind je bij het tabblad cd/downloads